avec-papiers.be Rotating Header Image

Ghana

De weg vanuit Burkina Faso tot aan de kust in Ghana, een Noord-zuid route, was indrukwekkend. Naar het zuiden of het noorden reizen brengt altijd een verandering mee van het klimaat en daarmee ook van de begroeiing. En dan de oceaan, de kust. Een van de fijnste fietstochten wat betreft de variëteit aan landschappen.

  Verkopers (2’04”)
Op elke plaats waar geregeld bussen halthouden (controleposten van de politie, opstapplaats, tolbrug, files,…), loopt het vol verkopers. Onder andere gezuiverd water wordt gekoeld in plastic zakjes verkocht en op elke bus wil er wel iemand wat.

  Ijsventer (1’03”)
De melodie waarmee een ijsventer op de fiets de hele dag zijn ronde doet in het centrum van Kumasi.

  Nachtkwakers (3’10”)
De krater van Bosumtwi, werd duizenden jaren geleden gevormd door de inslag van een meteoriet vulde zich door de eeuwen heen met water tot een indrukwekkend kratermeer, ‘s nachts zit het er vol met kikkers en padden. Ze geven elke nacht een heus concert.

  Olifantenbad (3’10”)
In het Mole National Park, in noord Ghana, zitten meer dan 600 olifanten. De mannetjes komen overdag even afkoelen, een bad nemen en wat met elkaar stoeien in een grote waterplas. Ze storen er zich geenszins aan dat anderen toekijken terwijl ze zich douchen. De wijfjes en de kinderen blijven liever verder weg van de mensen.