avec-papiers.be Rotating Header Image

Beelden incident bij begrafenis Père Jean-Juste

Radio Tele Ginen bracht live verslag uit vanop de begrafenis van Père Gérard Jean-Juste. Deze was aanhanger van Fanmi Lavalas en Jean-Bertrand Aristide. Tijdens de begrafenisceremonie, bij het buitenkomen van de kathedraal van Port-au-Prince, kwam een jongeman om het leven. Dit gebeurde na een arrestatie door de VN-missie MINUSTAH die de gemoederen verhitte. De doodsoorzaak is nog niet opgehelderd. Vast staat dat de VN-soldaten schoten loste. Of dit met rubberen dan wel scherpe kogels gebeurde laat de VN woordvoerdster in het midden. Volgens bronnen binnen de VN is de doodsoorzaak geen kogel maar een ander projectiel. Het lichaam van het slachtoffer werd voor autopsie afgevoerd nadat het door woedende manifestanten voor de poort van het presidentieel paleis werd gedeponeerd.

De beelden in onderstaand videofragment zijn wellicht niet geschikt voor gevoelige kijkers, maar u mag ze wel bekijken…


Find more videos like this on Radio Tele Ginen

0 Comments on “Beelden incident bij begrafenis Père Jean-Juste”

Leave a Comment