avec-papiers.be Rotating Header Image

Constitutionele crisis en autoritaire uitspattingen

Haitiaans president Martelly wordt ervan beschuldigd een buitenlandse nationaliteit te hebben wat grondwettelijk niet toegelaten is in Haïti. Terwijl een onderzoekscommissie de nationaliteit van staatssecretarissen, ministers en de president onderzoekt lijkt de president een loopje te nemen met de grondwet en heeft hij zopas 14 burgemeesters vervangen per presidentieël decreet. Tel daarbij de trainingskampen van een leger dat midden jaren 90 werd afgeschaft die stilzwijgend worden gedoogd door de overheid evenals de milde juridische vervolging van ex-dictator Duvalier en de minder milde recente aanklachten tegen voormalig – democratisch verkozen – president Aristide en je komt tot een cocktail waarover vele analytici zeggen dat hij gevaarlijk explosief is. Duiding in dit interview op Radio Centraal.

 

0 Comments on “Constitutionele crisis en autoritaire uitspattingen”

Leave a Comment